Tablet eller bærbar computer?

0
171

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange af os har før overvejet, om det rigtige valg til arbejde eller skole er en tablet eller en bærbar computer. En tablet er lille og smart, men kan den nok? En bærbar PC er større og mere klodset, men er den nødvendig? Her får du et overblik over fordele og ulemper ved begge, og et svar, der måske vil overraske dig.

Den bærbare PC

Fordelene ved den bærbare computer ligger først og fremmest i dens størrelse. Nok er den større og tungere end tablets og iPads, men det betyder også meget for lagerplads og hukommelse. Med en bærbar computer har du flere fordele:

  • Den har langt mere lagerplads, f.eks. til film, musik og billeder
  • Den har flere USB-udgange, der gør det nemt at tilslutte eksterne opbevaringsmuligheder, telefon og kamera.
  • Den har indbygget tastatur samt medfølgende skriveprogram, normalvis som en del af Office pakken.

Tablets og iPads

Fordelene ved tablets og iPads ligger derimod ikke kun i den åbenlyse lille størrelse, men også i dens alsidighed. Alle tablets kan desuden tilsluttes et tastatur, så de kan bruges præcis som en bærbar. Fordelene herudover er mange:

  • Den er mindre og lettere end en bærbar PC og dermed nem at transportere
  • Den har længere levetid og det er sjældent nødvendigt at medbringe oplader
  • Den tænder hurtigere og finder hurtigt internet, så du er klar til opslag
  • Den har praktisk touch funktion, så tastatur ikke er nødvendigt til små opgaver

Det endelige valg

Men hvad er så bedst, og kommer det an på, hvad du skal bruge den til? Til en vis grad ja, men langt hen ad vejen nej. Sandheden er, at bærbare computere efterhånden ikke kan noget som en tablet eller iPad ikke kan, hvorfor den bærbare computer begynder at blive lidt overflødig. Dem med fingeren på pulsen, er enige:

“Har tablets og iPads udspillet deres rolle på markedet. Det tror jeg absolut ikke. Udspillet sin rolle har imidlertid den traditionelle bærbare PC. Fremtidens tablets og iPads vil parkere den traditionelle bærbare PC”, Steen Jørgensen, Mobil.nu.

Fordelene ved den bærbare computer er nemlig blevet overflødige. En stor harddisk er ikke længere nødvendig, da film og musik primært streames direkte via streamingtjenester, mens billeder og filer opbevares i skyen, hvor de er tilgængelige fra flere platforme og ikke behøver backup. Tablets er som oftest billigere og hurtigere og det er muligt at forvandle dem til en skrivevenlig version med et mindre tilkøb af tastatur, hvis det er nødvendigt.

Har du behov for mere kraft end en tablet, f.eks. til arbejde med større programmer eller til gaming, vil en tablet være det naturlige valg som bærbart supplement, mens en stationær computer vil være at foretrække i huset eller på jobbet.

EFTERLAD ET SVAR