Telemarketing eller telefonsælgere

0
632
God telemarketing

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Følelsen af dårlig telemarketing

De fleste kender følelsen af at blive ringet op af en telesælger. Man sidder i sofaen en aften efter en lang dag på arbejdet og ønsker måske egentlig blot at slappe af uden en masse forstyrrelser. Så ringer telefonen og en sælger vil gerne tilbyde dig et fantastisk tilbud på et eller andet. De fleste af disse sælgere er ikke særligt uddannet og er egentlig blot studerende, der har valgt et studiejob, hvor de snakker i telefon om aftenen efter studiet.

Den manglende uddannelse skinner desværre ofte igennem, når de fyrer deres indlærte salgstale af. Det er en skam fordi alene det, at de har lært deres sætninger halvt udenad, tænder de fleste af med det samme. Det er selv om, at de måske har et fantastisk tilbud, der er skræddersyet til ens behov. Derfor er det vigtigt for virksomheder, der gerne vil benytte sig af telemarketing, at de vælger det rigtige firma til opgaven.

Vælg en god samarbejdspartner

Det er elementært, at sælgerne er sat ordentligt ind i den givne virksomheds forretning og processer. Hvis man ikke kender produktet, man skal sælge, kan man ikke virke overbevisende.

Hvis du får en telesælger i røret, der rent faktisk kan sit stof, så er vedkommende højst sandsynligt uddannet i virksomhedens værdier og visioner. Det er noget, man kan mærke med det samme. Telemarketing handler om varme i stemmen, da man naturligvis ikke har den naturlige øjenkontakt. Mange savner denne øjenkontakt, da troværdigheden ofte ligger heri.

Et element man også skal tænke over, når man får en person i røret fra et telemarketing bureau er, at mange er ansat som provisionslønnede. Det kan af og til være tydeligt, hvis sælgeren måske virker for opsat på at ”lukke” aftalen.

Hvis man absolut skal godkende i telefonen og ikke får mulighed for at kigge aftalen igennem i fred og ro.

Derfor bør en virksomhed, der ønsker at benytte sig af telemarketing vælge en samarbejdspartner, der har erfaring og tænker længere end blot det næste salg.

EFTERLAD ET SVAR