Trumps toldangreb kan få negativ betydning hele verdens stålindustri

0
762

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

USA meddelte for nyligt, at de forbereder at indføre en told på import af stål og aluminium. Ifølge USA skal tolden på stål være 25%, imens tolden på aluminium skal være 10%. Dette såkaldte toldangreb har fået flere af verdens stålproducenter til at udtale sig negativt om den Amerikanske præsidents nyeste tiltag. Selvom de fleste af verdens stålproducenter vurdere, at det ikke vil komme til at have den store effekt på deres økonomi, så vil det i sidste ende kunne komme til at koste mange jobs.

Mindre import af stål til USA

Denne importtold vil uden tvivl munde ud i, at flere og flere stålproducenter vil fravælge at sælge stål til USA, da det ikke længere vil kunne betale sig. Dette vil fx kunne komme til at ramme danske stålproducenter som ASA – Tor A/S, som importerer mange stålprodukter til USA. Når Disse virksomheder mister den forretning de har i USA, vil det i værste fald ende med, at de ikke længere vil kunne køre rundt, hvilket vil kunne resultere i fyringer.

Påvirkede landes modsvar

Uanset hvor meget det enkelte lande egentlig bliver påvirket, så skal de selvfølgelig komme med et modsvar, så deres tab bliver minimale og evt. tvinger USA til at tilbagetrække importtolden. Kina leverer enormt meget jern til Amerikanske virksomheder som Boeing og Apple, så hvis de ønsker at genere USA, så kan de nemt stoppe med at sælge jern til disse virksomheder. Det vurderes dog ikke, at Kina vil kigge mod Europa fremfor USA, når de skal have afsat deres stål.

Kan ende i pris-pres

Hvis Kina fx skal ud og finde et andet sted at få afsat sit stål, så bliver de nødt til at være sikre på, at de andre lande vil have stålet. Dette vil kunne risikere i, at Kina bliver tvunget til at sænke deres stålpriser, hvilket vil kunne sætte gang i en priskrig blandt forskellige stålproducenter.

EFTERLAD ET SVAR