Varmepumpe på abonnement kan være vejen frem

0
53

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis det står til regeringen, hvilket det naturligvis langt hen ad vejen gør, så skal det være helt slut med oliefyr og naturgasfyr, inden for de kommende 10 år. Danmark skal reducere CO2 udledningen med 70% inden 2030, og en af måderne skal altså være, at få udfaset oliefyr og naturgasfyr. Der er flere måder, de vil gøre det attraktivt at skifte til andre opvarmningskilder i de danske hjem.

En af måderne bliver gennem beskatning, så det ganske enkelt bliver dyrere at benytte fossile brændstoffer. En anden måde bliver gennem skrotningsordninger, der skal gøre det attraktivt at komme af med sit gamle fyr, hvad enten det er olie eller naturgas.

For mange kan det lyde som noget, der kommer til at blive meget dyrt, hvis de pludselig skal til at skifte deres opvarmningskilder og etablere det nye. Det behøver dog ikke nødvendigvis være tilfældet. Regeringen vil nemlig give tilskud til varmepumper på abonnement, altså udover den føromtalte skrotningsordning.

En af grundene til at varmepumper på abonnement, kan være en rigtig god løsning for mange, er at man slipper for de store etableringsomkostninger. Som du kan se her kan man få det etableret for langt under 10.000 kroner, og så er alt vedligeholdelse dækket at den pris man betaler om månenden. Etableringen falder desuden ind under håndværkerfradraget, så det bliver endnu billigere.

I langt de fleste tilfælde, vil det beløb man sparer ved at skifte til en varmepumpe langt overstige det månedlige abonnement. Regeringen har desuden lagt op til at der i den nye klimaaftale, hvor olie og gasfyr skal udfases også vil give tilskud til disse abonnementordninger, hvilket naturligvis vil gøre det endnu billigere at skifte til dette grønnere alternativ fra de forurenende fossile brændstoffer.

 

EFTERLAD ET SVAR