YouSee hæver priserne

0
573

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom der generelt må siges, at være rimelig stor konkurrence på mobilmarkedet, ikke mindst når det kommer til abonnementspriser, så har vi over det sidste års tid set flere eksempler på selskaber der har hævet priserne en smule. En af hovedårsagerne har været, at roaming i EU er blevet gratis for forbrugerne, og dette koster i følge teleselskaberne dem penge, hvilket er grunden til at flere har justeret deres priser en smule.

YouSee har nu som de seneste valg at hoppe med på den vogn, og hæver prisen hos to ud af tre kunder med 10 kroner om måneden. Der er naturligvis tale om et relativt symbolsk beløb, der nok ikke kommer til at have den helt store betydning for specielt mange kunder – med godt 750.000 af slagsen er der dog tale om et ikke helt ubetydeligt beløb. Lidt hurtig udregning viser, at YouSee på prisstigningen vil hive 5 millioner kroner ekstra ind om måneden på deres mobilkunder, hvilket på et år bliver til 60 millioner.

Selv siger YouSee at de hæver priserne på grund af et generelt stigende dataforbrug blandt danskerne, både herhjemme men også når vi færdes uden for landets grænser, og disse omkostninger kan altså holdes lidt nede med prisstigningen. Det sker dog også for at YouSee kan blive ved med at investere i 4G og på sigt 5G netværket. Her rækker de omkring 60 millioner dog ikke langt, da det mobile netværk er noget der generelt investeres mange milliarder i.

De 10 kroner er ikke “spildt”

Selvom 10 kroner ikke er meget, er der uden tvivl nogen der vil være kritiske over for at skulle betale 10 kroner ekstra uden at få noget igen, men det bliver dog heller ikke tilfældet. De kunder der rammes af prisstigningen, vil nemlig blive tilbudt noget i kompensation i form af eksempelvis YouSee Musik, Wi-Fi-opkald, mere data eller lignende.

EFTERLAD ET SVAR